Browsing articles in "Noticies"

La Fundació Dr. Ferran rep de mans de la pintora Jacqueline Nibelle els primers diners recaptats amb la venda de les seves obres

abr 13, 2019   //   by mlejeune   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

Al mes de novembre, la pintora Jacqueline Nibelle va iniciar la seva col·laboració amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb la cessió de 40 obres fetes amb les tècniques d’aquarel·la i oli que es troben exposades a l’àrea de Consultes Externes del centre.

Les obres es poden adquirir mitjançant donacions a la Fundació Doctor Ferran,  la recaptació de les quals es destina a comprar material didàctic per als nens atesos als diferents centres sanitaris de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre.

A final de març, la senyora Nibelle ha fet l’aportació dels primers diners recaptats amb la venda de les seves obres, al senyor Ramon Bosch i a la senyora Marylène Lejeune,  president i patrona de la Fundació Dr. Ferran, respectivament.

Volem agrair la generositat i la disponibilitat de la pintora per continuar aportant més obres en benefici dels més petits.

 


 

La Fundació Dr. Ferran atorga les Beques Dr. Ferran 2018

abr 13, 2019   //   by mlejeune   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

S’han lliurat dues beques i dos accèssits per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut. Les beques i els accèssits són de 3.000 € i 1.500 € respectivament. A aquesta convocatòria de Beques Dr. Ferran 2018 es van presentar onze projectes de recerca.

Els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2018 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Análisis del coste del tratamiento anticoagulante en la fibrilación auricular no valvular en Atención Primaria del Institut Catalá de la Salut.”

La investigadora principal n’és la Dra. Zojaina Hernández Rojas, i les investigadores col·laboradores són: Rosa Dalmau Llorca, Carina Aguilar Martín, Josep Pepió Vilaubí, Alessandra Queiroga Gonçalves, José Fernández Sáez, Dolores Rodríguez Cumplido, Emma Forcadell Drago, Marc Casajuana Closas.

 

Beca Dr. Ferran 2018 al millor projecte d’investigació presentat per un grup d’ inici, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

“Anàlisi Comparatiu de Tres Mètodes de Bloqueig de Paret Toràcica en Cirurgia Oncològica de Mama.”

La investigadora principal n’es la Dra. Estefanía Romero Serrano i els investigadors col·laboradors són: Celia Inés Calderón Coha, Sandra Ferré Almo, Mireia Armengol Gay, Antonio M Sánchez Herrero, Alba Arasa Balaguer, Jordi Castellnou Ferré.

 

Addicionalment, atesa la qualitat científica dels projectes, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar dues beques accèssits de 1.500 €.

Primer Accésit a la beca Dr. Ferran 2018:  “Percepció dels pacients sobre la cura humanitzada i el clima organitzacional a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.”

La investigadora principal n’és la Sra. Cinta Marsà Fadurdos i els investigadors col·laboradors són: Sandra Anento Nolla, Inka Cuesta Nogales, Silvia Domínguez Martínez, Mª Carmen Lluis Benaige,s Mª Luisa Paniagua Asensio.

 

Segon Accésit a la beca Dr. Ferran 2018:  “Us de la Simulació en l’Adquisició de Competències Infermeres per millorar la seguritat dels pacients.”

La investigadora principal n’és la Sra. Elsa Pla Canalda i els investigadors col·laboradors són: Estrella Martínez Segura, Cristina Martin Orue, Astrid Vidiella Pinol, Mireia Benedicto Galiana, Mar Lleixa Fortuño, Maria Francisca Jimenez Herrera.

L’acte de lliurament de les Beques, celebrat conjuntament amb l’acte de comiat dels residents que han acabat la seva formació en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i a l’Hospital de la Santa Creu aquest maig de 2018, ha tingut lloc a la Sala Polvorí del Parador Castell de la Suda de Tortosa.

En la primera part de l’acte, s’hi han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria anterior, la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2017.

Com es tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral, que enguany ha anat a càrrec del Dr. Dr. Santiago Ramón y Cajal, cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, que ha desenvolupat la seva trajectòria científica conjugant la carrera acadèmica, professional i investigadora. La seva investigació planteja un nou enfocament de la biologia del càncer actual per augmentar l’eficàcia en el diagnòstic i el tractament d’aquesta malaltia. El títol de la conferència ha estat: “”Cómo visionamos el cáncer: nuevas perspectivas”.

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de Beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

Com a pas a l’acte de comiat de residents hi va haver l’actuació musical del el Cor LaBinota i, finalment es va servir un refrigeri als jardins del Parador.

 

Obertura de la Convocatòria de Beques 2018 de la Fundació Dr. Ferran

mar 8, 2018   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

S’ha obert el període per presentar els projectes a la convocatòria de beques 2018 que anualment convoca la Fundació Dr. Ferran que finalitzarà el proper dia 3 d’abril de 2018.

Tots els tràmits per a la presentació dels projectes s’han de fer en línia per mitjà d’aquest web.

Més informació

 

La Fundació Dr. Ferran atorga les Beques Dr. Ferran 2017

mai 17, 2017   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

S’han lliurat dues beques i dos accèssits per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut. Les beques i els accèssits són de 3.000 € i 1.500 € respectivament. A aquesta convocatòria de Beques Dr. Ferran 2016 es van presentar set projectes de recerca.

Els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2017 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 3.000 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Avaluació d’una intervenció multidisciplinària grupal en pacients amb fibromiàlgia de l’atenció primària”

La investigadora principal n’és la Dra. Rosa Caballol Angelats, i les investigadores col·laboradores són: Susana Chavarria Jordana, Gemma González Serra, Cinta Sancho Sol, Carina Aguilar Martín i Alessandra Queiroga Gonçalves.

 

Beca Dr. Ferran 2017 al segon millor projecte d’investigació presentat per un grup d’ inici, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

“Efectivitat del model d’atenció integrada a persones amb problemes crònics de salut: Salut+Social a la Ribera d’Ebre”

La investigadora principal n’es la Sra. Ester Gavaldà Espelta i els investigadors col·laboradors són: Jordi Baucells Lluis, Maria Ferré Ferraté, Jorgina Lucas Noll, Míriam Boira Costa, Montse Escribà Aguilà, Laia Sabaté Arnau i Armand Pi Coll.

 

Addicionalment, atesa la qualitat científica dels projectes que van aconseguir les segones millors puntuacions en les avaluacions en cadascuna de les categories, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar dues beques accèssits de 1.500 € als estudis següents:

Accèssit a la Beca Dr. Ferran 2017, de 1.500 €, patrocinada conjuntament per les empreses NOVA DEVIMAR  i MARISC MEDITERRANI:

“Paper de la inflamació en la progressió cap a estenosi aòrtica a la valvulopatia aòrtica bicúspide”

La investigadora principal n’és la Dra. Marta Faiges Borràs i els investigadors col·laboradors són: Neus Martínez Micaelo i Josep Maria Alegret Colomé.

 

Accèssit a la Beca Dr. Ferran 2017, de 1.500 €, patrocinada conjuntament per les empreses NOVA DEVIMAR i MARISC MEDITERRANI:

“Pot la denervació quirúrgica de l’articulació interfalàngica distal de les mans interferir en la progressió de l’osteoartritis?”

La investigadora principal n’és la Dra. Ester Comellas Miralles i els investigadors col·laboradors són: Joan M. Arenas Prat, Miguel Tena Roig, Peio Beristain de la Rica, Josep Capdevila Baulenas, Samantha Rodríguez Muguruza i José Escribano Escribano.

 

L’acte de lliurament de les Beques, celebrat conjuntament amb l’acte de comiat dels residents que han acabat la seva formació en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, ha tingut lloc a la Sala Polvorí del Parador Castell de la Suda de Tortosa.

En la primera part de l’acte, s’hi han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria anterior, la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2016.

Com es tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral, que enguany ha anat a càrrec de la Dra. Concepció Violán Fors, directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol. El seu paper al capdavant d’aquesta institució ha estat cabdal ja que, entre altres, ha impulsat el desenvolupament i millora dels sistemes d’informació i registres de dades clíniques, que en permeten l’avaluació, i una millora dels processos d’atenció primària. També ha impulsat el desenvolupament de les unitats de suport a la recerca en atenció primària als diferents territoris. El títol de la conferència ha estat: “20 anys de recerca a l’Atenció Primària”.

 

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de Beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

Com a pas a l’acte de comiat de residents hi va haver l’actuació musical de Sergi Trenzano i Trio Jazz i, finalment es va servir un refrigeri als jardins del Parador.

 

La Fundació Dr. Ferran rep una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya

des 2, 2016   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

La Fundació Dr. Ferran ha contractat una biòloga gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya. La subvenció forma part del Programa de garantia juvenil de Catalunya destinat a la contractació en pràctiques de persones joves titulades en situació d’atur, en el marc del programa operatiu del Fons Social Europeu i del Programa operatiu d’ocupació juvenil.

La beneficiària és una jove graduada en biologia per la Universitat de Granada i treballarà durant sis mesos en tasques de recerca a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La Fundació Dr. Ferran atorga les Beques Dr. Ferran 2016

mai 13, 2016   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

S’han lliurat dues beques i dos accèssits per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut. Les beques i els accèssits són de 3.000 € i 1.000 € respectivament, i s’han concedit a dos grups d’inici i a dos grups emergents. A aquesta convocatòria de Beques Dr. Ferran 2016 es van presentar 13 projectes de recerca.

Els guanyadors han estat els següents:

Beca per al projecte d’un Grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ubicada a Amposta:

“Avaluació de l’adequació del tractament amb anticoagulants orals en pacients amb fibril·lació auricular no valvular en l’àmbit de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut”.

La investigadora principal n’és Rosa Dalmau Llorca i els investigadors col·laboradors són Emma Forcadell Drago, Carina Aguilar Martín, Josep Maria Pepió Vilaubí, Dolores Rodríguez Cumplido, Iñigo Lechuga Duran, Moises Garcés Redondo i Carmen Olmos, pertanyents al grup d’investigació Precarte (Prevenció Cardiovascular a Terres de l’Ebre). La Beca l’han lliurat el Sr. Lluís Ferré i el Sr. Gerard Vergés, gerents de QCA.

Rosa Dalmau, guanyadora de la Beca per al projecte d’un Grup emergent amb representadors de l’empresa Química Clínica Aplicada QCA.

 

Beca per al projecte d’un Grup d’inici”, de 3.000 €, patrocinada conjuntament per l’Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa:

“Efectos de la prehidratación con Hidroxietil Almidón 6% versus Ringer Lactato en la incidencia de hipotensión materna y deceleraciones fetales prolongadas asociadas a la analgesia epidural aplicada en trabajo de parto”.

La investigadora principal n’és Cristina M. Martín Orúe i els investigadors col·laboradors Patricia Alegría Álvaro, Núria Colomé Ochoa del Servei d’Obstetrícia i ginecologia de l’HTVC. La Beca l’han lliurat el Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa en representació de l’Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa.

Cristina Martín, guanyadora de la Beca per al projecte d’un Grup d’inici.

 

Addicionalment, atesa la qualitat científica dels projectes que van aconseguir les segones millors puntuacions en les avaluacions en cadascuna de les categories, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar dues beques accèssits de 1.000 € als estudis següents:

“Colonización intestinal por Enterobacterias productoras de β-lactamasas de espectro extendido y Enterobacterias o Pseudomonas aeruginosa productoras de carbapenemasas plasmídicas en la comunidad: Prevalencia en la región sanitaria Terres de l’Ebre”. La investigadora principal n’és Mar Olga Pérez Moreno i els investigadors col·laboradors són M. José Centelles Serrano, M. France Domenech Spanedda, Pedro Moral Parras, Isabel Bas García, Cristòfol Pons Ripolles i Juan Manuel Pons Gràcia, del grup de Microbiologia Clínica de l’HTVC. Va fer entrega de la beca el Dr. Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

Mar Olga Pérez, guanyadora d’una beca accèssit.

 

“Avaluació del beneficis obtinguts en la implementació d’un tractament de teràpia vibracional en pacients oncològics que estan sent tractats amb quimioteràpia a l’Hospital de Dia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta”. L’investigador principal n’és Xavier Ortín Font i els investigadors col·laboradors són Vanessa Redó Sabater, Montserrat Llobera Serentill, Carmen Granell Doñate, Concepció Rodríguez Reverté, Carmen Aragonés Gisbert, Rosa Sendra Esteve, M. Pilar Montesó Curto.

Vanessa Redó, rep la beca accèssit de l’investigador principal Xavier Ortín.

 

L’acte de lliurament de les Beques, celebrat conjuntament amb l’acte de comiat dels residents que han acabat la seva formació en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, ha tingut lloc a la Sala Polvorí del Parador Castell de la Suda de Tortosa.

En la primera part de l’acte, s’hi han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria anterior, la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2015.

Com es tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral, que enguany ha anat a càrrec del Dr. Joan Borràs Balada, metge oncòleg, cap de servei d’oncologia del Hospital Sant Joan de Reus, pioner d’aquesta especialitat a la província de Tarragona, professor universitari, científic eminent cofundador de la Lliga Contra el càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El títol de la conferència ha estat “El cribratge del càncer de còlon. A propòsit de l’experiència a Terres de l’Ebre.”

Dr. Joan Borràs Balada pronuncia la conferència magistral.

 

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de Beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

Dos estudis sobre malalties neurològiques guanyen la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2015

feb 23, 2016   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

L’acte de lliurament de les Beques, celebrat conjuntament amb l’acte de comiat dels residents que acaben la seva formació en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, ha tingut lloc a la Sala Polvorí del Parador Castell de la Suda de Tortosa el 14 de maig de 2015.

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de Beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

En la primera part de l’acte, s’hi han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria anterior, la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2014.

El lliurament de Beques Dr. Ferran 2015 ha estat presidit pel Sr. Ferran Bel, alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, acompanyat del Sr. Ramon Bosch, president de la Fundació Dr. Ferran; el Sr. Albert Gómez, director dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre; la Sra. Maria Ferré, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, i el Sr Salvador Pallejà, director de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Marius Morlans va parlar de la necessitat de formació en bioética.
 

Com es tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral, que aquest any ha anat a càrrec del Dr. Màrius Morlans, metge cofundador de la Societat Catalana de Bioètica i fins recentment president de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. El títol de la conferència ha estat “Ens cal formació en bioètica?”

Entre els cinc projectes que van concórrer a la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2015, els guanyadors han estat els següents:

“Estudio ICTO: Efecto en la calidad de vida, el afrontamiento y las conductas en salud en los pacientes con ictus isquémico tratados con neurointervencionismo”, guanyador de la “Beca per al projecte d’un Grup emergent”, de 3.000 €, patrocinada per l’Hospital de la Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa. La investigadora principal és Silvia Reverté Villarroya i els investigadors col·laboradors són: Moisés Garcés, Patricia Esteve, M. Rosa Suñer; Silvia Font-Mayoles, Estela Sanjuan Menéndez, Lucía Muñoz, Antoni Dávalos, tots ells dels serveis de neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital Universitari Germans Trías i Pujol, i de la Universitat de Girona. La Beca l’ha lliurat el Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa.

“Juguemos – Estimulación cognitiva mediante juegos de mesa: un nuevo enfoque del envejecimiento activo para mejorar retos cotidianos de usuarios con esclerosis múltiple”, guanyador de la “Beca per al projecte d’un Grup d’inici” de 3.000 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ubicada a Amposta. La investigadora principal és Eva Forcadell Ferreres i els investigadors col·laboradors són: Sònia Gálvez, Gisela Martín, Moisés Garcés, Anna Sabaté, Sílvia Reverté, Mariana López, Antonio Escartín, María Pino, Jordi Batlle, Marta Balagué, Ester Moral i Margarita Torrente, dels serveis de neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital de Sta. Tecla de Tarragona,  l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Moisés Broggi de Sant Joan Despí, i la Universitat Rovira i Virgili. La Beca l’han lliurat el Sr. Lluís Ferré i el Sr. Gerard Vergés, gerents de QCA.

Eva Forcadell, guanyadora de la “Beca per al projecte d’un Grup d’inic”, amb Gerard Vergés i Lluís Ferré, gerents de QCA.

 

Abans d’acomiadar els residents, el Sr. Jordi Fontanet, professor de l’Escola Municipal de Música de Tortosa, ha interpretat amb oboè un fragment de la banda sonora de la pel·lícula La Missió.

La Sra. Maria Ferré, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; Sr. Salvador Pallejà, director de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; Dra. Adelaida Cardona, cap de docència de l’Hospital Verge de la Cinta; Dra. Gràcia Garcia, cap de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, i Sra. Mercè Arasa, coordinadora de formació de LLIR, han presidit el comiat de residents.

Acompanyats per familiars, companys i amics que han omplert la sala, molts vinguts de lluny, tres residents de llevadores, sis de medicina familiar i comunitària, un de pediatria, un d’obstetrícia i ginecologia, un de radiodiagnòstic, un de medicina intensiva, un de traumatologia i cirurgia ortopèdica i un d’anestesiologia i reanimació han celebrat que han acabat l’especialitat.

Irene Bou en la seva intervenció com a representant de tots els residents.
 

A més, també s’ha acomiadat, com a cap de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària des de l’any 1984, la Dra. Gràcia Garcia. Ha estat un dels moments més emotius de la tarda perquè tant la Sra. Irene Bou, resident que ha parlat en representació de tots els companys, com tots els components de la taula, li han adreçat paraules d’agraïment per la tasca de tants anys. Molt especialment, la directora d’atenció primària ha destacat el compromís de la Dra. Garcia amb la medicina de família, la docència i sobretot amb la vida.

Els residents que han acabat el seu període de formació: Gustavo Yupanqui, S. Melissa Wong, Katherine Herrera, Irene Bou, Fabio Ariza, Maria Marín, Juan Pablo Castañeda, Laia López, Laura Tena, Eva Rollán, Elena Fernández, Naya Bellaubí

Finalment, s’ha servit un refrigeri als jardins del Parador.

Enllaç a La Marfanta i Canal 21

Obertura de la Convocatòria de Beques 2015 de la Fundació Dr. Ferran

feb 24, 2015   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

Obertura de la Convocatòria de Beques 2015 de la Fundació Dr. Ferran

S’ha obert el període per presentar els projectes a la convocatòria de beques 2015 que anualment convoca la Fundació Dr. Ferran que finalitzarà el proper dia 27 de març.

Tots els tràmits per a la presentació dels projectes s’han de fer en línia per mitjà d’aquest web.

 

Beques Dr. Ferran 2015

Per a l’any 2015 la Fundació Dr. Ferran convoca dues beques destinades a donar suport econòmic a projectes d’investigació presentats per un grup de recerca d’inici i un grup de recerca emergent de les Terres de l’Ebre:

Grup d’inici: grup de recerca estructurat al voltant d’un investigador/a principal que treballa en un centre de salut i que presenta un projecte que s’emmarca en una línia d’investigació en salut definida, encara que no pugui acreditar publicacions ni sol·licituds d’ajuts ni projectes desenvolupats conjuntament.

Grup emergent: grup de recerca estructurat al voltant d’un investigador/a principal que treballa en un centre de salut i compta amb una trajectòria científica estable i continuada d’una durada superior a tres anys, que ha comptat amb suport econòmic previ i que ha generat publicacions rellevants en els tres últims anys. El projecte que presenti ha de formar part d’una línia d’investigació definida.

 

Bases reguladores per a la presentació dels projectes

1. Les beques estan destinades a treballs de recerca amb una durada màxima d’un any (*).

2. Cadascuna de les beques té una dotació de 3.000 euros. S’hi aplicaran les retencions que estableixi la legislació vigent.

3. La sol·licitud de les beques s’ha de fer únicament de forma electrònica mitjançant l’adreça info@fundacioferran.org i ha d’anar acompanyada dels documents següents:

  • Formulari de presentació del projecte (descarregueu-lo). Aquest document incorpora les dades del projecte i també les dades de filiació i curriculars dels investigadors.
  • Conformitat del responsable del servei o la unitat on s’hagi de dur a terme el projecte segons el Document de conformitat (descarregueu-lo).
  • Informe de la comissió de recerca i/o del comitè ètic d’investigació clínica (CEIC) que sigui favorable (o pendent d’aprovació).

Els documents que porten signatures (conformitat del responsable i l’informe de la comissió de recerca i/o CEIC) s’han d’escanejar i enviar únicament en format digital. Els originals d’aquests documents han de restar a mans de l’investigador principal ja que seran requerits en el cas que el projecte sigui becat.

La persona sol·licitant rebrà un correu electrònic com a justificant de la recepció de la sol·licitud.

4. El termini de presentació de la documentació finalitza el dia 27 de març de 2015 a les 24.00 hores.

5. El Comitè Científic de la Fundació Dr. Ferran, presidit per la directora científica, avaluarà els projectes d’investigació presentats tenint en compte els punts següents:

  • Títol, antecedents, hipòtesis i objectius
  • Adequació de la metodologia
  • Rellevància científica del projecte, impacte clínic i aplicabilitat dels possibles resultats
  • Adequació de l’equip investigador
  • Adequació del pressupost econòmic del projecte
  • Transversalitat (estudis multicèntrics, col·laboracions)

El Comitè Científic proposarà com a guanyadors de les Beques 2015 els projectes que hagin obtingut la puntuació més alta. El Patronat de la Fundació supervisarà tot el procés i, si escau, aprovarà la proposta de Beques Dr. Ferran 2015.

6. La Fundació Dr. Ferran farà públics els guanyadors de les Beques Dr. Ferran 2015 en un acte públic, a mitjan del mes de maig de 2015.

7. La Fundació comunicarà l’adjudicació de la beca a l’investigador/a principal a fi de formalitzar-hi el contracte corresponent. També hi constarà el compromís de fer arribar a la Fundació un informe de l’estat del projecte transcorreguts sis mesos i fer-ne una presentació de resultats al cap d’un any.

8. Els investigadors tenen tots els drets intel·lectuals que la llei atorga als autors dels treballs científics i, particularment, el de la lliure expressió dels treballs a la comunitat científica. Tanmateix, en les publicacions a revistes especialitzades i en les presentacions a cursos, congressos i jornades derivades dels projectes becats per la Fundació Dr. Ferran és obligatori que consti la Fundació Dr. Ferran i cal enviar-ne una còpia digital a l’adreça electrònica info@fundacioferran.org.

 

(*) S’exclouran de la convocatòria els projectes que gaudeixin de suport econòmic d’altres organismes, els  que no hagin presentat la documentació abans del termini establert i els que tinguin la documentació incompleta.

 

Cartell de la convocatòria

Tríptic de la convocatòria

Marta Berenguer ha presentat la seva tesi doctoral

set 26, 2014   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

Marta Berenguer Poblet, infermera del Servei d’Urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, va defensar la seva tesi doctoral, el dia 19 de setembre, a l’Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre de la URV. L’estudi va rebre el 1r. Accèssit de la Convocatòria de Beques Dr. Ferran 2012.

La tesi porta per títol: “L’actitud infermera vers la família: adaptació transcultural al castellà i validació de l’escala Families’ Importance in Nursing Care- Nurses’ Attitudes (FINC-NA)” i ha estat dirigida per la Dra. Teresa Salvadó, del Servei d’Anatomia Patològica de l’HTVC i professora associada del Departament d’Infermeria de la URV, i per la Dra. Mar Lleixà Fortuño, professora del Departament d’Infermeria de la URV.

La tesi ha rebut la qualificació d’Excel·lent Cum Laude.

 

La Fundació Dr. Ferran lliura les beques del 2014

mai 9, 2014   //   by elaine   //   Noticies  //  Desactiva els comentaris

El passat dijous, dia 8 de maig, va tenir lloc, a la Sala Polvorí del Parador Castell de la Suda de Tortosa, l’acte anual de lliurament de beques de la Fundació Dr. Ferran.

En primer lloc, els autors dels treballs premiats en la convocatòria de l’any 2013 van presentar l’estat i els resultats actuals dels seus projectes.

Després, es va iniciar l’acte de lliurament de les beques d’investigació de la Fundació Dr. Ferran, presidit per la Sra. Anna Algueró, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, juntament amb el Sr. Albert Gómez, director del Serveis Territorials de salut; el Dr. Salvador Pallejà, director de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; el Dr. Daniel Ferrer-Vidal, director d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona-Terres de l’Ebre, i el Dr. Ramon Bosch, president de la Fundació Dr. Ferran.

El Dr. Vicente Ortún, degà i professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra; fundador i exdirector del Centre de Recerca en Economia i Salut, hi va pronunciar la conferència magistral: “Epicrisi sanitària”.

Tot seguit es van lliurar els premis als treballs becats. A aquesta convocatòria s’hi van presentar 12 projectes de investigació que han estat avaluats per un comitè científic constituït per investigadors reconeguts, alguns d’ells externs a la Fundació i de fora de Terres de l’Ebre, i d’altres de Terres de l’Ebre.

Els projectes d’investigació guanyadors de les beques Dr. Ferran 2014 són:

Beca Dr. Ferran 2014 a un Grup Emergent, amb una dotació de 3.000€, al projecte: “Avaluació dels nivells d’estrès oxidatiu en càncer de mama: relació amb els patrons de resposta immune i la supervivència”, del grup d’investigació en patologia oncològica i bioinformàtica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’investigador principal del qual és  Carlos López Pablo i els investigadors col·laboradors: Cristina Callau Casanova, M. Teresa Salvadó Usach, Montserrat Llobera Serentill, Tomás Álvaro Naranjo i, Joaquín Jaén Martínez.

Beca Dr. Ferran 2014 a un Grup d’Inici, amb una dotació de 3.000 €, al projecte: “La valoració i la planificació de cures d’infermeria en la prevenció i maneig del pacient amb risc de confusió aguda” del grup d’investigació Infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de la Universitat Rovira i Virgili – Campus Terres de l’Ebre, la investigadora principal dels qual és Elena Solà Miravete i els investigadors col·laboradors: Mar Lleixà Fortuño, Carlos López Pablo, Eulàlia Juvé Udina, Montserrat Martí Cavallé i Glòria Puntes Farnós.

1r. Accèssit de la Convocatòria de Beques Dr. Ferran 2014, amb una dotació de 1.000€ al projecte: “Nivell competencial dels professionals d’infermeria que realitzen el triatge / RAC als serveis d’urgències de les Terres de l’Ebre” del grup d’investigació  d’Urgències Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Universitat Rovira i Virgili – Campus de Terres de l’Ebre, la investigadora principal del qual és: Estrella Martínez Segura i els investigadors col·laboradors: Mar Leixà Fortuiño, Gemma March Pallarés, Gerard Mora López, Montserrat Solà Pola i Manel R. Chanovas Borràs.

2n. Accèssit de la Convocatòria de Beques Dr. Ferran 2014, amb una dotació de 1000€, al projecte: “Cuidador familiar de pacients amb demència a Terres de l’Ebre” del grup d’investigació de malalties neurològiques de l’ Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Universitat Rovira i Virgili – Campus Terres de l’Ebre, la investigadora principal del qual és Bàrbara Monteagudo Fombuena i els investigadors col·laboradors: Mar Lleixà Fortuño, Carme Ferré Grau, Josep Zaragoza Brunet i Sílvia Reverté Vilarroya.

Així mateix, arran de la renovació de la Junta de la Fundació, es va fer un homenatge al Dr. Antoni Grau i la Dra. Anna Jardí, president i vicepresidenta sortints, respectivament en reconeixement a la seva tasca al front de la Fundació durant els darrers dinou anys.

Finalment, com a intermedi del acte de comiat als residents que han acabat el seu període de formació en l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, el públic assistent va poder gaudir de l’actuació del Noi, el seu nebot Jaume i el Mut de Ferreries.

Pàgines:12»

Noticies Categories